e
Banner

Etiketler: adil pelister



Covid-19 aşıları kimya lojistiğini hareketlendirecek


Yayın: 23-12-2020
Kategori: Kimya

16 alt sektörüyle lojistik hizmetlerde farklı talepler yaratan kimya sektörünün gündeminde Covid-19 aşılarının lojistik süreçleri var. İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, aşıların tedariği ve dağıtımında, yaşamsal öneminden ötürü hız unsurunun, özel koşullara sahip olmasından dolayı da saklama ve taşıma gereksinimlerinin ön plana çıkacağını söyledi. 




Kimya sektörü lojistik sorunlara çözüm arıyor



Kimya sektörünün çatı kuruluşu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından, kimya sektöründe lojistik ile ilgili yaşanan sıkıntı ve çözüm önerilerinin ele alınması amacıyla webinar düzenlendi. 




Adil Pelister: Navlun krizi rekabet gücümüzü düşürüyor


Yayın: 23-12-2021
Kategori: Kimya

Kimyevi maddeler ve mamulleri sektörü ihracatta yüzde 80 oranında denizyolunu kullanıyor. Bu dönemde sektör olarak konteyner ve gemi bulma konusunda sıkıntılar yaşarken, navlun fiyatlarının 3-4 katına çıktığını vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Lojistikte yaşanan aksamalar rekabet gücümüzü düşürüyor” dedi. 




Kimya ihracata lojistiğe ağırlığını koydu


Yayın: 21-11-2022
Kategori: Kimya

Yakaladığı performansla ihracatta liderlik koltuğuna oturan Türkiye kimya sektörü, 2030’da 50 milyar dolar ihracat ile küresel pazarda hacmini yüzde birin üzerine çıkarma hedefinde. İhracat başarılarında lojistiğin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, küresel ölçekte resesyona girildiğini, ancak Türkiye’nin lojistik avantajlarıyla bu süreçten daha az etkilenerek çıkacağını söyledi. 




Kimyacılar yurt dışında depo arıyor!


Yayın: 20-12-2023

2023 yılını 30 milyar doların üzerinde ihracatla kapatmayı hedefleyen kimya sektörünün, lojistik alanda en büyük taleplerinden biri yurt dışında lojistik depoların kurulması. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, kullanım ömürleri çok uzun olmayan bu ürünlerin yurt dışında uygun şekilde depolanarak dağıtılmalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.